dijous, 24 de febrer del 2011

TENIM UNA CITA EL PROPER DIMARTS 1 DE MARÇ!!

Si si! Tal i com heu llegit. El proper dimarts 1 de març tenim una cita al I FÒRUM XESC a Sant Boi de Llobregat. La XESC, la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya organitza una trobada a nivell comarcal on, les ecoles que treballen per la sostenibilitat i el respecte per la natura, es puguin conèixer i fer intercanvi d'experiències. La jornada, des de 10 del matí fins a les 4 de la tarda, estarà plena d'activitats tant per alumnes com per mestres. Els representants de la nostra escola seran dos mestres d'Infantil i Primària i dos Delegats Verds; l'Oriol, alumne de 3r B i el Pau, de 4t A.


Esperem que l'experiència sigui enriquidora per tothom. 

dilluns, 14 de febrer del 2011

DECÀLEG DE BONS HÀBITS

- Evitar els embolcalls de l'esmorzar.
- Fer un ús correcte de les bosses de reciclatge o contenidors.
- Fer servir les dues cares del paper.
- Tancar portes i finestres per estalviar energia.
- Tancar llums quan no hi ha ningú a l'aula.
- Aprofitar la llum natural.
- Utilitzar mocadors de roba.
- Intentar venir a peu a l'escola.
- Avisar a un mestre si hi ha alguna aixeta o cisterna que va malament.
- Estar disposat a aconseguir que aquesta escola sigui més respectuosa amb el medi ambient.

divendres, 11 de febrer del 2011

Presentació dels Delegats Verds

Fa una setmana els Delegats Verds de Primària es van reunir per segona vegada amb un gran repte per davant; els nens més petits de l'escola no els coneixin i tampoc saben quina és la seva tasca! Per aquest motiu es van posar a treballar i van preparar un petit regal per a cada classe des de P3 fins a 6è.

Entre tots els Delegats Verds van redactar el "Decàleg de Bons Hàbits", és a dir, un recull de 10 actuacions molt senzilles que tots podem fer per a que l'escola sigui més sostenible amb el medi ambient. Els Delegats Verds van repartir el Decàleg per totes les classes per a que ningú s'oblidi de cap. I per últim, també van regalar una coseta per la classe preparada amb molt de carinyo: un test amb terra i unes llavors de Hisopo (una planta aromàtica) per a que els nens les plantin, les cuidin entre tots i gaudeixin de tot el procés evolutiu de les plantes!


Ànims Delegats Verds, que esteu fent una gran tasca!



dijous, 10 de febrer del 2011

Escrivim sobre el medi ambient (II part)

LA BICICLETA


La bicicleta es un mitjà de transport que no contamina. Pot ser amb motor o sense motor. La que té motor contamina i la que no té motor no contamina. La majoria de la gent la porta sense motor. La gent que no vol mantenir el medi ambient segur que porta la que té motor.
Anar amb bicicleta es bo per la nostra salut perquè no contamina i ens facilita la nostra relació amb els altres.
És un dels mitjans més insegurs que hi ha perquè hem de tenir cura amb els cotxes ja que no se’ls respecta.
Sembla que ara els pobles s’estan conscienciant i cada vegada tenim la sort de trobar més carrils especials per totes les bicicletes.


Christian 4t A



NOVA GENERACIÓ RECICLABLE!
Els transports públics per exemple: tren, autobús, avió, metro, ave, etc...estan molt bruts. Jo quan arribo al transport em trobo ampolles de vidre, coca-cola caiguda que després fa pudor al transport públic...
Ara teniu una nova generació i és aquesta: és l’aigua aspiradora que treu la brutícia i els nens s’ho passan “bomba”! I vostès també!. Es tracta d’una aspiradora que té com un xip, i si li dius per exemple: recull la brutícia! Ell ho fa. I una altra cosa és que no té piles i no les heu de llançar. I també renta els plats!
Val 90 euros i se li espatllés li donem un altre de regal i no et mouràs del sofà mai de la vida! I una altra cosa: les escombraries també les recicla!
Noelia Bueno 4t A