dilluns, 18 de febrer del 2013

US RECOMANEM UN VÍDEO

Al col·legi tenim un hort urbà com el que surt al vídeo. Us animem a veure'l i pot ser que vosaltres sigueu els següents a tenir-ne.


ES BUSQUEN COMPOSTAIRES

L'Ajuntament busca voluntaris per fer compost a casa

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya per promoure entre la ciutadania la creació de compost a partir dels residus orgànics domèstics. Per posar en marxa aquesta experiència, l'Ajuntament necessita persones voluntàries disposades a autogestionar les restes de menjar i plantes que generin a casa seva per transformar-los en adob vegetal. 
Els participants interessats rebran prèviament una xerrada formativa, en la qual tècnics mediambientals els explicaran com fer servir el compostador. També se'ls donarà de forma gratuïta un compostador domèstic o de jardí, en funció de l'espai de que disposin al seu domicili, per tal d'iniciar el compostatge. A més, rebran dues visites de seguiment per comprovar que tot funciona, i per solucionar possibles dubtes. L'únic cost per als ciutadans i ciutadanes que se sumin al projecte és el temps que hauran de dedicar a fer el reciclatge, que s'estima en uns 30 minuts a la setmana. 
Als voluntaris i voluntàries se'ls cedirà el compostador durant un any. Durant aquest temps tindran un assessorament continu per telèfon o per correu electrònic. Passat un any, les persones que vulguin continuar amb la iniciativa, podran quedar-se el compostador en propietat. 
Les persones que vulguin ser compostaires hauran d'enviar el seu nom i cognoms, domicili i telèfon de contacte a l'Oficina de Serveis Ambientals osa@santfeliu.cat
El principal benefici de la iniciativa és reduir la generació de deixalles orgàniques i transformar-les en un recurs, el compost, que s'incorpora a la terra i l'enriqueix. D'aquesta manera, es tanca el cicle de la matèria orgànica, tornant a la terra allò que ens ha donat. Cada santfeliuenc o santfeliuenca genera al voltant d'un quilo de deixalles al dia. Compostar les restes orgàniques és reduir aquesta xifra a la meitat. El benefici no només és ambiental: fer compost és una activitat educativa i lúdica, apte per a qualsevol edat. 
El projecte està impulsat per l'Ajuntament i la Xarxa de Compostaires Metropolitans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

dilluns, 4 de febrer del 2013

LES NOSTRES EXPERIÈNCIES A L'HORT

Els alumnes de quart, després de baixar a l'hort, han explicat les seves experiències en aquest indret. Aquí teniu el que cada grup ha escrit:

Bon dia a tothom!!!
En el nostre Hort Urbà cultivem moltes plantes com per exemple: els enciams. I fins i tot algunes vegades ens ho mengem!!
Aquest any hem plantat escaroles i estan molt grans i estem molt contents.
També aquest any hem construït una altre taula de cultiu per a primer i segon de primària . Abans un gat es feia caca a les nostres plantes però ara ho hem arreglat amb ampolles i ja no ve a fer les seves necessitats.
Adéu a tothom i que us vagi molt be el dia!!!

Èrika, Rebeca, Irene, Claudia, Marc



El nostre hort urbà és ecològic amb flors i verdures. Quan les verdures creixen nosaltres les mengem i estan molt apetitoses. Nosaltres sempre anem a l'hort urbà per regar o posar llavors. El nostre hort està format  per fibra de coco que és el substrat i humus com aliment de les plantes.

Lucia R., Sergi, Mireia, Carla, Nico




Hola nens i nenes pares i mares!!!
Aquest any  al nostre hort urbà tenim un amiguet que és el gat que es fa caca com l’ any passat, però l’hem arreglat posant unes garrafes d’aigua. L’altre dia a la taula de cultiu dels nens del cicle inicial i vam barrejar fibra de coco amb humus. I esperem que  s'ho passin molt bé cultivant i regant com nosaltres els del cicle mitjà. El nostre hort té plantat escarola, col llombarda, col-i-flor i bledes, però no només això, tenim plantes molt boniques com per exemple: jacints, farigoles, juliverts, crocus, gira-sols, pensaments, ...

Ana M., Naira, Christian, Anna B.




L'altre dia vam baixar a l'hort urbà per preparar la taula de cultiu a primer i segon. Li vam posar la fibra de coco i a sobre l'humus per poder plantar.
També vam veure que les plantes que havíem plantat a principis de curs ja havien crescut.

Núria, Allyana, Iker, Carlos





L'hort urbà és fantàstic!!!
Sempre que baixem estem entusiasmats per plantar coses noves i regar!!! Si nosaltres no fem res tenim enveja dels altres. L'hort urbà és molt divertit perquè és el millor!!!
Cada setmana plantem a l'hort urbà. És el millor perquè sempre aprenem. Ens agrada molt l'hort urbà per les seves vistes i les precioses plantes.

Nube, Lucia, Ana O., Éric






Vam preparar la taula de cultiu de primer i segon barrejant la fibra de coco i l'humus. La fibra de coco estava molt freda! Però amb l'humus estava més calenta.

Judith, Éric V., Hugo, Magnòlia