divendres, 20 de desembre del 2013

BON NADAL

Des de la Comissió Ambiental esperem que hageu passat un bon any i que el proper sigui igual o millor. 




dijous, 19 de desembre del 2013

Els alumnes de 3r ESO ens expliquen diferents projectes que estan duent a terme en el curs 2013-14.

dilluns, 16 de desembre del 2013

Plantem l'arbre del Centenari

Avui, un altre dilluns glaçador, els nens i nenes de 3r B han anat al jardí que dóna a la Plaça Catalunya i s'ha plantat l'arbre que tanca el Centenari de l'arribada de la congregació Sant Pere ad Vincula a Sant Feliu de Llobregat. L'arbre triat és una Magnòlia i, primerament, s'ha fet un forat a terra, s'ha extret l'arbre del test, s'ha situat dins el forat i, darrerament, s'ha tapat amb terra i compost i s'ha compactat la terra. 

Donar les gràcies a l'Esther, la Maria José i el Pare Jáñez per ajudar-nos, una vegada més.   


divendres, 13 de desembre del 2013

Concurs de verdures

Avui, els nens i nenes de 1r A han anat a l'Hort a controlar el creixement. També hem estat olorant les plantes aromàtiques (Farigola, Romaní i Menta). I, com que feia molt de fred, hem estat fent un concurs de noms de verdures. 

PATATA, PEBROT, PASTANAGA...


Reci-Decoració Nadalenca

Un altre exemple de decoració Nadalenca utilitzant residus són les manualitats dels nens i nenes de 1r. Tot utilitzant el rotllo de paper del lavabo o de la cuina han fet uns ninots molt divertits. I amb els envasos dels iogurts s'han inventat unes campanetes genials. 

A BETLEM ME'N VULL ANAR...


dilluns, 9 de desembre del 2013

Un dia més d'Hort!

Avui mateix, els alumnes de 4t A han anat a l'Hort a controlar-ho. Una vegada comprovat que tot estava en ordre, s'ha passat a regar les jardineres i les taules de cultiu.


Dia del Pare Carles

El passat dijous 5 de Desembre vam celebrar el dia del nostre fundador, el Pare Carles Fissiaux. Va ser un dia de manualitats, xocolatada i festa. Tot i això, no ens vam oblidar del Medi Ambient i s'organitzà una pràctica amb materials reciclats (CD espatllat i revistes velles) i per la xocolatada s'utilitzà gots de plàstic dur de casa.

Gràcies a la Comissió de Festes i Pastoral per en recordar-vos del Medi Ambient!   


dilluns, 2 de desembre del 2013

Reci-Decoració Nadalenca



Ja s’estan començant a decorar classes i passadissos amb elements Nadalencs. És per això que, un altre anys, s’està “tirant” d’enginy i s’utilitzen residus (taps de plàstic, taps de suro, càpsules de café, entre d'altres) per a reutilitzar-los i allargar la seva vida útil.

UN BON COP DE MÀ PER A LA NATURA!  



Neteja del jardí de Plaça Catalunya



Avui, dilluns 2 de Desembre, la classe de 3r A ha netejat el petit jardí que dóna a la Plaça Catalunya. Equipats amb guants i bosses de brossa han estat recollint restes de papers, paper de plata, plàstics, entre d’altres. 


diumenge, 1 de desembre del 2013


Els deures, exercicis, treballs i Webquest s'entreguen des de la plataforma Googledocs. Ja no cal entregar les feines escolars en format paper.

Participants del Comitè d'Escola de l'ESO

Els alumnes de 2n d'ESO, estan portant a terme el projecte de digitalització a les classes i que, poc a poc, l'estem estenent per tot 1r cicle.

El reciclatge, reutilització i reducció del paper



A totes les classes del Centre, hi ha capses de recollida de paper pel reciclatge i reutilització del paper.

Fòrum territorial de la XESC

Els alumnes de 2n d'ESO, van participar al segon fòrum de la Xesc del Baix Llobregat al Prat de Llobregat. A la trobada, els alumnes van compartir i exposar el procés de reducció de l'ús del paper a través de la digitalització. Van aportar les seves experiències i van aprendre d'altres que estan en vies d'implantació.

Fòrum XESC durant l'intercanvi d'experiències d'actuacions








Altres moments del Fòrum territorial de la XESC