dimarts, 21 de juny del 2011

Guerra declarada al paper de plata!

Una de les propostes per al curs actual era eliminar o reduir tot el possible l'ús de paper de plata a l'escola. Per fomentar aquest hàbit, es van repartir Boc'n Rolls als nens i nenes de 1r i 2n de Primària. A la resta de cursos s'ha comentat amb els alumnes i se'ls hi ha fet entendre la importància de reduir aquest residu que, a més a més,  és molt car de produir i té molt poques hores de vida. Tot i això, vam observar que el nostre "estimat" paper de plata no acabava de desaparèixer de les nostres vides. Per aquest motiu, vam decidir recollir tot l'alumini que portaven els alumnes per l'esmorzar.

Amb el paper de plata recollit hem fet aquesta bola enooooooorme que, tot i que pesa només 7,4 kg, el seu volum és exagerat. 

Famílies!!! El paper de plata costa molt de produir, és molt barat de comprar i torna a ser molt difícil de reciclar. Per tant, com a Escola Verda que volem ser i, perquè no, en aquests temps de crisi us recomanem diverses alternatives...

El paper de plata, que costa uns 0,80€, ens dura entre 2 i 4 setmanes. Això és un cost anual aproximat de 13€. En canvi, per menys de la meitat del preu podem adquirir una maquíssima carmanyola, que avui dia hi ha algunes especials per entrepans i esmorzars, que ens pot durar anys i anys si en fem un bon ús.

Una altra alternativa és el ja esmenat Boc’n Roll que, tot i ser una mica més car, és molt més pràctic pels alumnes més grans i es pot guardar fàcilment a la butxaca.

Com veieu, reduir residus és una pràctica senzilla però és cosa de tots, i més tractant-se d’una escola de la qual tothom (pares, mares, alumnes, mestres ...) hi forma part.

Ànims i a veure si el proper curs ens trobem amb una bola més petita (o que sigui una bola inexistent!!).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada