dilluns, 18 de febrer del 2013

ES BUSQUEN COMPOSTAIRES

L'Ajuntament busca voluntaris per fer compost a casa

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya per promoure entre la ciutadania la creació de compost a partir dels residus orgànics domèstics. Per posar en marxa aquesta experiència, l'Ajuntament necessita persones voluntàries disposades a autogestionar les restes de menjar i plantes que generin a casa seva per transformar-los en adob vegetal. 
Els participants interessats rebran prèviament una xerrada formativa, en la qual tècnics mediambientals els explicaran com fer servir el compostador. També se'ls donarà de forma gratuïta un compostador domèstic o de jardí, en funció de l'espai de que disposin al seu domicili, per tal d'iniciar el compostatge. A més, rebran dues visites de seguiment per comprovar que tot funciona, i per solucionar possibles dubtes. L'únic cost per als ciutadans i ciutadanes que se sumin al projecte és el temps que hauran de dedicar a fer el reciclatge, que s'estima en uns 30 minuts a la setmana. 
Als voluntaris i voluntàries se'ls cedirà el compostador durant un any. Durant aquest temps tindran un assessorament continu per telèfon o per correu electrònic. Passat un any, les persones que vulguin continuar amb la iniciativa, podran quedar-se el compostador en propietat. 
Les persones que vulguin ser compostaires hauran d'enviar el seu nom i cognoms, domicili i telèfon de contacte a l'Oficina de Serveis Ambientals osa@santfeliu.cat
El principal benefici de la iniciativa és reduir la generació de deixalles orgàniques i transformar-les en un recurs, el compost, que s'incorpora a la terra i l'enriqueix. D'aquesta manera, es tanca el cicle de la matèria orgànica, tornant a la terra allò que ens ha donat. Cada santfeliuenc o santfeliuenca genera al voltant d'un quilo de deixalles al dia. Compostar les restes orgàniques és reduir aquesta xifra a la meitat. El benefici no només és ambiental: fer compost és una activitat educativa i lúdica, apte per a qualsevol edat. 
El projecte està impulsat per l'Ajuntament i la Xarxa de Compostaires Metropolitans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada